Μάρκες ένδυσης που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Nov 17, 2022 Clothing Accessories

Jason Briscoe / unsplash

Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές έχουν όλο και περισσότερο επίγνωση του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες και τα εμπορικά σήματα διαχειρίζονται το οικολογικό τους αποτύπωμα. Οι αγοραστές αυξάνονται στη δέσμευσή τους για περιβαλλοντική διαχείριση και επιθυμούν να ξοδέψουν τα σκληρά κερδισμένα χρήματά τους με τις εταιρείες που κάνουν ομοίως.

Τα εμπορικά σήματα ένδυσης δεν συνεπάγονται εξαιρούνται από αυτή την τάση, με πολύ περισσότερους και πολύ περισσότερους καταναλωτές που δείχνουν την κλίση προς την αειφόρο και βιώσιμα παραγόμενα ενδύματα. Μεγάλες μάρκες όπως η Chanel και η Kering οδήγησαν την κατηγορία προς ένα πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον εταιρικό μοντέλο, που δεσμεύεται να μεταβεί σε μια πηγή 100 % ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2050. Ορισμένες άλλες μάρκες ακολούθησαν το παράδειγμα, συμπεριλαμβανομένων των Nike και Burberry. Τέτοιες εταιρείες έχουν εντοπίσει ότι η μετάβαση σε ηλιακούς συλλέκτες μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερο μακροπρόθεσμα, ενώ παράλληλα περιορίζει τα αποτυπώματα άνθρακα.

Εξετάστε μόνο μερικές από τις μάρκες ειδών ένδυσης που έχουν εκφράσει παρόμοια δέσμευση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

Βέτα

Instagram/vettacapsule

Η Vetta με έδρα τη Νέα Υόρκη δεσμεύεται να βοηθήσει τους προστάτες της “να χτίσουν μια πολύ πιο στοχαστική ντουλάπα”. Αυτό επεκτείνεται όχι μόνο στις έξυπνες επιλογές μόδας, αλλά και στις ισχυρές περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της εταιρείας. Σκεφτείτε:

Ήδη, η Vetta παίρνει περίπου το 70 τοις εκατό της ενέργειας τους από την ηλιακή ενέργεια.
Τα κέντρα παραγωγής της εταιρείας ελέγχονται σε ετήσια βάση, τόσο για κοινωνική όσο και για περιβαλλοντική συμμόρφωση.
Η μάρκα δίνει επίσης έμφαση στο οργανικό βαμβάκι και άλλα υλικά με βιώσιμο τρόπο. Και πάλι, η χρήση υλικών ελέγχεται κάθε χρόνο.
Ακόμη και η συσκευασία της μάρκας αντικατοπτρίζει μια οικολογική δέσμευση, με όλα τα κουτιά, τις τσάντες, τη συσκευασία και τις ετικέτες να κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Η Vetta είναι μια εταιρεία που ενσωματώνει αυτό που συνεπάγεται την εξισορρόπηση των αισθητικών εξελίξεων με την περιβαλλοντική συνειδητοποίηση.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ

www.thereformation.com

Η μεταρρύθμιση βρίσκεται στην αιχμή της βιωσιμότητας. Η μάρκα είναι ήδη ουδέτερη από το κλίμα (έχουν οφείλονται στο 2015) και στοχεύει να είναι θετικό για το κλίμα μέχρι το 2025. Εξετάστε μερικούς πρόσθετους τρόπους με τους οποίους η Μεταρρύθμιση επιδεικνύει πραγματικές περιβαλλοντικές καλόπτες:

Προς το συμφέρον της λογοδοσίας και της διαφάνειας, η Εταιρεία στέλνει τριμηνιαία “εκθέσεις βιωσιμότητας” στους ενδιαφερόμενους, προειδοποιώντας τους στην πρόοδό τους προς την επίτευξη βασικών περιβαλλοντικών στόχων.
Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει μια μέτρηση που ονομάζεται “refscale” για να τους βοηθήσει να αξιολογήσουν το περιβαλλοντικό κόστος παραγωγής αγαθών. Σύμφωνα με την Μεταρρύθμιση, “το REFSCALE παρακολουθεί το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα προσθέτοντας τις λίβρες του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει και γαλόνια νερού που χρησιμοποιούμε και κιλά αποβλήτων που δημιουργούμε”, στη συνέχεια, συγκρίνοντας αυτό με άλλα εμπορικά σήματα.
Η μεταρρύθμιση έχει επενδύσει ευρέως σε αντισταθμίσεις άνθρακα σε όλο τον κόσμο.

Η μεταρρύθμιση είναι εμβληματική για το πώς η μόδα και η βιωσιμότητα μπορούν να διασταυρωθούν με εκπληκτικούς τρόπους.

Lucy & Yak

www.lucyandyak.com

Η Lucy & Yak παρουσιάζει ισχυρά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια με λίγους διαφορετικούς τρόπους:

Έχουν εργοστάσια και κέντρα παραγωγής σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής, και είναι όλοι εξ ολοκλήρου ή κυρίως ηλιακής ενέργειας. Πρόκειται για μια άλλη μάρκα που έχει πραγματικά αξιοποιήσει την αξία της ηλιακής ενέργειας ως έναν τρόπο μείωσης του κόστους και της αντιστάθμισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η Lucy & Yak χρησιμοποιεί επίσης ανακυκλωμένα υλικά για τη συσκευασία τους.
Η εταιρεία είναι πολύ διαφανής για τους μισθούς των εργαζομένων τους, σημειώνοντας ότι πληρώνουν ένα δίκαιο μισθό σε κάθε χώρα όπου έχουν προσωπικό. Αυτή η δέσμευση για την αποτίμηση των ανθρώπων πηγαίνει χέρι-χέρι με τη δέσμευσή τους για οικολογική διαχείριση.

Adidas

www.adidas.com

Ακόμη και οι εταιρείες αθλητισμού και αθλητικών ενδυμάτων έχουν αποδειχθεί αφοσιωμένοι στην περιβαλλοντική υπεράσπιση. Υπόθεση: Η διάσημη μάρκα Adidas, η οποία παίρνει περίπου το 20 % της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές. Μερικές πρόσθετες σημειώσεις:

Δείτε επίσης

Κατάστημα και στυλ, μόδα χειμερινής σεζόν
Picks Editor: Οι πιο μοντέρνες τάσεις παλτό χειμερινής σεζόν για να ψωνίσετε καλύτερα τώρα

Η Adidas βρίσκεται σε αποστολή να εξαλείψει το πλαστικό. Μέχρι το 2024, δεσμεύονται να αντικαταστήσουν τον παρθένο πολυεστέρα με ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Και μέχρι το 2025, ελπίζουν ότι το 90 % των προϊόντων τους θα περιλαμβάνει βιώσιμα υλικά.

Η Adidas δεσμεύεται επίσης να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα. Από την ιστοσελίδα τους: “Μαζί με το AllBirds, δημιουργήσαμε το πρώτο παπούτσι που τρέχει με λιγότερο από 3 κιλά C02 εκπομπές ανά ζεύγος.”

Η Adidas είναι μια από τις πολλές εταιρείες ένδυσης που καινοτομικές υπηρεσίες στην κρίση του κλίματος … και είμαστε εδώ γι ‘αυτό.

Μιάκαδα

www.miakodanewyork.com

Τέλος, εξετάστε τη Miakoda, μια μάρκα ρούχων που είναι επίσημα ουδέτερη από άνθρακα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτή η εταιρεία έχει κάνει βήματα προς μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντος:

Βασίζονται σε βιώσιμες φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένου του οργανικού βαμβακιού, του μπαμπού και της σόγιας. Οι οργανικές τους ίνες συλλέγονται ηθικά και μερικές είναι πιστοποιημένες από το Oeko-Tex Standard 100.
Επιπλέον, η Miakoda χρησιμοποιεί βαφές που είναιnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *